Joels Eriksson - Formel

Joels Eriksson - Formel

Lidköpings Open

2013Posted by Joel Eriksson Mon, August 26, 2013 20:19:31

Senaste tävlingen var Prins Carl Philip Racing Pokal. Den kördes i Lidköping och Lidköpings banan är en av mina favoriter.
Dagarna inleddes med träning på fredagen och sedan på lördag och söndag var det dags för race!

Jag kvalade in 2:a på tidskörningen med 32 hundra delar ifrån 1:an och vi 4 första var inom samma tiondel! Det var alltså riktigt jämt!
I heaten hängde jag bra med och lagg mest och avvaktade och vakta min position.

På söndagen var det dags för finalen. Jag startade 4:a där och jag lyckades att rulla lite innan starten hade gått men så fort jag kände att jag rullade innan lamporna släckts så bromsade jag till. Jag rullade inte mer än ett par centimeter men när jag precis bromsade till så gick starten och då hade jag bromsat precis så jag stog stilla när alla stack iväg! Jag tappade inte mer än 3-4 platser direkt i starten men jag tog 1 efter 1 varje varv och till slut var jag uppe på en 3:dje plats och då fick jag också reda på att jag hade fått 10 sekunders tillägg efter målgång. Jag fortsatte och köra fortast av allihopa och körde kallt förbi 1:an och 2:an i samma kurva och därefter fick dra ifrån dem och köra mitt eget race! Jag gick imål som Vinnare men därefter fick jag 10 sekunders tillägg och jag var ungefär 5 sekunder före 2:an och med 10 sekunders tillägg blev jag 3:a.

Jag tar med mig det positiva ur denna helg och det var att jag var Snabbast av alla och hade även helgens snabbaste race!
Känns rätt bra att prinsen klappar och gratulerar mig efter målgång och tyckte jag körde riktigt bra och att det var synd med tjuv starten!

Nu inväntar vi nästa SKCC tävling som är i Uddevalla kommande helg!