Jacob Nilsson - Badminton

Jacob Nilsson - Badminton

Junior-SM

2012Posted by Jacob Nilsson Tue, February 12, 2013 16:49:39
Så var mitt sista ungdoms-SM spelat. Tittar jag tillbaka på alla SM-tävlingar jag spelat kan jag inte vara annat än nöjd.

Jag kom till Täby (där spelades u19 SM i år) som favorit i både dubbel och singel men utmanare fanns det många av, speciellt i singelkategorin. Jag spelade stabilt på lördagen och det var utan problem som jag tog mig fram till semifinalen. I semifinalen ställdes jag mot Felix Burestedt från Halmstad som för övrigt även han tränar på badmintongymnasiet i Malmö. Dom 2 inledande setet var väldigt jämna och vi vann vars ett. I tredje set kom Felix inte riktigt upp till sin bästa nivå samtidigt som jag spelade riktigt bra och lyckades vinna med 21-11.

Så var det dags för en ny SM-final. På andra sidan nätet stod den kille som jag mött absolut flest gånger under mina junior-år, Douglas Lidman från Skogås. Han är också den enda spelaren jag vet exakt hur många gånger jag spelat mot. 18 gånger har vi mötts och trots att det har varit många väldigt jämna matcher har jag aldrig förlorat. 18-0 alltså och efter 2 hårda set kunde jag sträcka armarna i luften och veta att ställningen nu var 19-0

Jag kunde inte fira alldeles för mycket för en timme senare var det dags för dubbelfinal. Vägen dit hade inte varit spikrak, vi förlorade ett set i öppningsmatchen mot två killar från Täby och spelet var inte riktigt där vi ville att det skulle vara.

Men som sagt, vi tog oss till final och i finalen stämde allt. vi spelade otroligt bra och besegrade Felix och Emil Wellinder (Askim)

Med två guld i bagaget åkte jag hem till Malmö otroligt nöjd och glad. Nu väntar 1,5 månads stenhård träning inför junior-EM i Turkiet.