Jacob Nilsson - Badminton

Jacob Nilsson - Badminton

Norge

2014Posted by Jacob Nilsson Mon, November 10, 2014 16:39:04
Nu i Helgen ska jag förhoppningsvis till Norge och spela tävling.
Jag har haft problem med min axel i 2 veckor men hoppas kunna bli tillräckligt "frisk" för att kunna göra mitt bästa i Norge.

Nu är det slut för testperioden av det nya poängsystem. Jag som inte alls gillar det nya tycker att det ska bli kul att spela en tävling med det gamla systemet igen.

Första tävlingarna

2014Posted by Jacob Nilsson Wed, September 17, 2014 15:12:08
Nu har jag spelat mina första tävlingar för säsongen. Tyvärr har det inte gått alls som jag tänkt och det har alltså inte blivit några bra resultat.
Jag har under den senaste månaden haft mycket problem med lite olika skador och får hoppas på att resultaten blir bättre när jag är helt skadefri igen.

säsongstart

2014Posted by Jacob Nilsson Mon, August 04, 2014 12:31:02
Nu är sommarträning över för denna gången. Så nu byter jag ut många styrketräningspass och löppass mot badmintonträningar igen.
Första tävlingen är om två veckor i Stockholm och jag hoppas att min tuffa sommarträning givit resultat. Det ska bli väldigt kul att spela tävlingar igen och jag har en bra känsla inför den kommande säsongen!

minisemster

2014Posted by Jacob Nilsson Sat, July 05, 2014 21:56:05
Just nu är jag hemma hos min familj i Tomelilla. Ska vara här i två veckor och kommer nästan inte träna någon badminton alls, utan träningen kommer bestå av löpning och styrketräning.
Golf-formen ska också finslipas så jag inte gör bort mig allt för mycket på nätverkets tävling i slutet av Augusti.

sommarträning

2014Posted by Jacob Nilsson Wed, June 04, 2014 12:27:52
Nu är sommarträningen igång på riktigt. Det betyder att det är mycket mer fysisk träning än under säsong. På sätt och vis är det lite segt att det inte är några tävlingar förens i slutet av Augusti men samtidigt ska det bli skönt att träna upp styrkan och uthålligheten så formen är i topp när den nya säsongen startar.
Säsongen som gick är jag inte helt nöjd med resultatmässigt så hoppas att det blir bättre nästa år.

Grekland

2014Posted by Jacob Nilsson Tue, May 13, 2014 15:14:01
I helgen skulle jag egentligen spelat min hemmatävling. Tyvärr blev jag sjuk och fick lämna wo.
Men nu denna vecka ska sista tävlingen för säsongen spelas och den spelas i Grekland.
Jag möter en kill från Indien som i sina bästa dagar varit rankad 14 i världen. Nu är han inte lika bra men det kommer bli tufft ändå.

Finnish Open

2014Posted by Jacob Nilsson Thu, April 10, 2014 12:36:11
Förra veckan var jag i Finland och spelade för första gången Finnish Open.
I första matchen i kvalet skulle jag möta en ryss. Jag värmde upp och förberedde mig som vanligt men när matchen blev uppropad och jag gick ut på banan kom det ingen. Lite tråkigt att göra alla förberedelser i onödan men så är det.
I andra matchen mötte jag en från Indonesien. Jag har aldrig tidigare mött någon Indones. Matchen gick väldigt bra och jag vann komfortabelt.

I kvalfinalen var det en dansk som jag mötte i början av året på andra sidan nätet. när vi möttes då vann jag en väldigt jämn match, denna gången gick det betydligt enklare för mig.

Dagen därpå startade huvudtävlingen och Steffen Rasmussen stod för motståndet. Jag fick en dålig start och kom aldrig ifatt i första set. I andra set hade jag däremot ledningen hela vägen fram till 20-16, dessvärre tappade jag 6 raka och förlusten var ett faktum.

Trots förlusten är jag nöjd med mitt spel i Finland och jag tycker själv att jag utvecklats mycket de senaste månaderna.

Sista seriematchen

2014Posted by Jacob Nilsson Tue, April 01, 2014 17:01:21
Igår spelade vi sista seriematchen för denna säsongen och den spelades på hemmaplan mot Lilleröd. Vi spelar ett slutspel om att få stanna kvar i division 1. Inför denna match hade vi redan säkrat platsen i första division men om vi vann matchen med minst 8-5 skulle vi nå den högsta placering som ett andralag kan nå i Danmark.

Vi lyckades med detta och vann matchen med 10-3.
Jag vann båda mina matcher och spelade väldigt bra i min singel.

Jag åker till Finland i morgon för att spela tävling och hoppas att mitt fina spela kan hålla i sig där.

Next »