Elin Jeppsson - Ridsport

Elin Jeppsson - Ridsport

Vår!

2012Posted by Elin Jeppsson 2012-03-26 15:07:59
Nu har verkligen våren kommit, det är lycka! Det känns som att alla blir lite gladare och piggare, även hästarna såklart. För oss ryttare innebär våren att tävlingssäsongen börjar dra igång på riktigt, vilket är härligt efter en lång vinter.

Lindos börjar kännas fin efter sin långa uppbyggnadsperiod och träningen går bra. Han kändes dock inte helt nöjd i munnen för ett tag sen, var lite tjafsig och extra känslig som jag inte kände igen, så jag ringde in hästtandläkaren till stallet. Det var över ett år sedan som Lindos blev kollad av tandläkaren så det var verkligen dags! Han hittade att Lindos hade några små problem på tänderna som behövde fixas till, och efter att det blev gjort känns han så mycket bättre. Skönt att kunna åtgärda problemet så enkelt.

Vi har planerat vår första tävlingsstart för säsongen till den första maj! Som ett led i förberedelsen för denna tävling red vi en programridning för domare för ett par veckor sedan. Lindos fick för första gången gå programmet Msv A:1 som vi ska tävla i maj, och han var superduktig! Vi fick jättebra kritik och hjälp av domaren, och fina poäng, 67,7 %, bra för att vara första gången. Vi kommer att hinna rida en programridning till innan tävlingen, vilket känns bra.

Jag har också påbörjat min fortsatta utbildning! Jag kommer att gå en utbildning till hästfysioterapeut, vilket känns helt rätt för mig. Jag har länge varit intresserad av behandlingsmetoder av häst, rehabträning efter skador och andra sätt att hjälp hästen till att kunna prestera bättre och må bra, och nu är det läge i livet att faktiskt göra utbildningen. Då kan jag jobba med hästar, som jag tycker bäst om, och göra det till ett yrke "på riktigt". Jättespännande och roligt!

Nu ska jag bege mig till stallet för ett dressyrpass med Lindos. Hoppas han är på hugget idag!

Hej så länge!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.