Elin Jeppsson - Ridsport

Elin Jeppsson - Ridsport

Nytt år, ny säsong!

2012Posted by Elin Jeppsson 2012-01-30 16:37:08
Det senaste året har jag kombinerat satsningen på ridningen med att slutföra min universitetsutbildning, vilket har resulterat i en färsk kandidatexamen i företagsekonomi/marknadsföring!

Utbildningen har gjort att jag i nuläget fokuserar på min egna tävlingshäst, Lindos. Lindos är en 11-årig holsteinervalack som jag har haft i fyra år. Han har från starten varit en talang som jag hela tiden har trott väldigt mycket på, och jag tror att han har en bra framtid till mötes. Som så ofta med de bästa hästarna har han inte heller varit helt okomplicerad, vilket har krävt och fortfarande kräver stort tålamod, mycket jobb och envishet från min sida för att vårt samarbete ska bli så bra som möjligt. Men min åsikt är att det är just detta som är charmen med vår sport! En häst är ingen maskin som startar på kommando och går av sig själv, utan för att kunna fungera och prestera resultat krävs oerhört mycket samarbete, tillit och förtroende mellan häst och ryttare. Snacka om kommunikation när den är som häftigast! Känslan när det verkligen fungerar, den kan man leva på länge!


Lindos och jag har hittills uppnått vinster och placeringar upp till och med MsvB:5 i dressyr, och siktet i vår är inställt på MsvA. Vi var startklara i denna klass redan i somras egentligen, men en väldigt tråkig senskada efter en olycka i hagen satte stopp för debuten då. En låååång rehab-höst och uppbyggnadsträning i vinter ska förhoppningsvis göra att vi snart är redo igen! Säsongen drar igång igen i februari-mars. Är det något jag har lärt mig från mitt liv med mina hästar är det att aldrig ta något för givet. När man minst anar det (och såklart oftast strax innan tävlingar) kan skador eller sjukdomar uppkomma, och efter diverse behandlingar och annat för att få hästen att må bra igen är det ofta mycket tid som behövs för att komma tillbaka på banan. Det är nog också den viktigaste lärdomen jag har fått från mina tränare genom åren; man vinner aldrig i längden på att stressa fram resultat! Man måste ge hästen tid och självförtroende, och en gedigen grund ger så otroligt mycket mer tillbaka i slutändan. Viktigt att påminna sig själv om det ibland...


Elin

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post1