Elin Jeppsson - Ridsport

Elin Jeppsson - Ridsport

Fotografering...

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-09-12 21:11:48
Vi hade photo shoot häromdagen hemma på gården! Ska bli jättespännande att se det färdiga resultatet! Här är en liten försmak på en bild...

Snygga hästen!!!

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post11

Fler bilder från Åby

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-09-12 21:07:44Man och svåger på plats och hejar... Och Lindos och jag nöjda efter vår ritt! smiley

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post10

Debuten gjord!

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-09-12 21:01:57
Ja det blev en bra helg på Åby till slut. I strålande solsken och 25 grader gjorde jag och Lindos vår debut ihop i Intermediaire I på lördagen. Lindos var ganska tagen av värmen och kombinationen höstpäls och sommarvärme var inte den bästa... Han var väldigt trött och seg, och jag fick verkligen rida!!! Vi båda var nog lika trötta när vi kom ut från banan. Det blev ett par småmissar i båda bytesserierna och lite sega piruetter, annars hade vi egentligen inga stora missar, så helt ok! Nästan 64 % blev resultatet, vilket jag är jättenöjd med för att vara första starten. Dessutom var vi andra oplacerade i bra konkurrens! Nu är vi också kvalade och klara till nästa klass, Intermediaire IB vilken vi planerar att starta till våren.

Uppvärmning...

Börjar bli redo för start, fin galopp!

Piruett!

Dagen efter red vi St Georges med ungefär samma resultat. Han kändes något mer framme än på lördagen, men la tyvärr tungan över bettet i travprogrammet vilket gjorde det lite svårt. Det ordnade upp sig till galoppen, men där fick vi ett par missar istället och vi hamnade på samma resultat som första klassen. Denna klass bjöd på väldigt ojämna bedömningar av domarna, vilket känns lite tråkigt, men så är ju sporten tyvärr.

Nu tar vi nya tag inför tävling i Ljungby! Idag var vi och tränade för Peter igen och Lindos var superfin! Ett bra pass som innehöll byten i varje och väldigt fin piaff och passage. Det börjar ta sig på riktigt! smiley

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post9

Sommarslut

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-08-30 22:06:21
Ja nu verkar det som att sommaren börjar ta slut ändå. Det har varit en underbar sommar på alla sätt, med fantastiskt väder och härliga ledigheter också. Ridmässigt har det också varit en fin sommar. Lindos gjorde en tävling i Everlöv, där han presterade bra! I stenhård konkurrens var han strax utanför placering i båda sina klasser, MA:1 och St Georges efter bra ritter där vi var uppe och nosade på 68-69 procent innan vi hade ett par dyrbara missar i galoppen. När vi kan rida utan misstag så kommer det bli riktigt bra smiley

Vi har sen båda haft lite välförtjänt semester. Vila, behandling och laser har gällt för Lindos och träningen är nu sen några veckor igång igen. Lindos känns riktigt, riktigt fin nu! Vi jobbar nu mycket framåt och piaffen och passagen utvecklas hela tiden och börjar bli "på riktigt". Till helgen är det dags för nästa steg, debut i Intermediaire I. Äntligen ska fina Lindos göra sin debut i svår klass! smiley Ska bli superkul att tävla, denna gången blir det på Åby igen.


  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post8

Åby

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-06-14 15:57:57
Förra helgen gjorde vi fina starter på Åbys nya tävlingsanläggning! Fantastisk anläggning med superfina banor av internationell karaktär, hoppas på många fler bra tävlingar där.

Lindos var en stjärna och VANN! första klassen, en MA:1 på 66,5 %. Så roligt! På lördagen startade vi nationell St Georges och kom då fyra i tuff konkurrens, trots fem stora dyrbara missar på drygt 65 %. Riktig superhelg!

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post7

Borås och Björbäck

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-05-24 18:06:00
Två nationella tävlingar har vi nyss gjort! Lindos har skött sig bra, och verkar tycka att det är roligt att tävla igen.

Borås var sista inomhustävlingen för säsongen för i år, och vi red MA:1 på fredagen och St Georges på lördagen. På fredagen gjorde vi en säker, bra start. Jag värmde upp väldigt avspänt och ville ge honom en bra runda, så att han var lösgjord, avspänd och nöjd, vilket han också var på banan. Han kändes väldigt fin, men tyvärr missade vi båda piruetterna vilket kostar mycket poäng... Vi landade som andra oplacerade i resultatlistan på 65,5%. Till lördagen ville jag testa gränsen lite eftersom han var fin på fredagen, men litegrann utan sista spetsen. Jag satsade mera inne på banan, och travprogrammet var fint, men i galoppen blev han lite spänd och emot mig, och vi fick då massa missar. Såhär i efterhand kanske jag inte borde laddat upp honom så mycket, men jag måste ju testa var gränsen går också... :)

En bild från lördagens start i Borås. Min fina häst!

Hem och träna, red för Peter på onsdagen och Lindos var superfin! Vi jobbade mycket med piruetterna, att han ska vänta på mig och inte vända för fort. Fick rida in i piruetten, vända två steg och sen rida rakt ut igen. Funkade väldigt bra och Lindos förstod mig helt. Härligt!

På fredagen var det dags igen, Björbäck denna gång. Jag åkte ner och stallade upp honom i de fina permanenta tävlingsboxarna de har på denna härliga tävlingsplats! Blörbäcks tävlingar är verkligen en favorit under året, här har jag ridit många gånger. De har fina tävlingsbanor och en härlig stor gräsbana som gör det hela så mysigt. Denna helgen var det kanonväder, nästan 30 grader och strålande sol, tur att det blåste en del så att vi inte svimmade i frack, stövlar och hjälm...

Lindos var jättefin på fredagens framridning, lagom tempererad och glad och framåt. Inne på banan höll det i sig och vi gjorde nog det bästa program vi ridit hittills sammantaget. Inga speciella missar, och han var fin i formen, en bra känsla hade jag hela tiden. Det resulterade i en sjunde placering i ett starkt startfält! Härligt! smiley

På lördagen tänkte jag att han nog var lite trött efter en tävling i benen, sovit borta och denna värmen... Därför tog jag ut honom för framridning bara en halvtimme innan start för att inte rida slut på energin där ute. Men Lindos tänkte annorlunda, var som en laddad bomb på värmningen och hoppade och studsade. Jag försökte att bara hålla lugnet och få honom till arbete. Kändes väl ok när jag gick bort till banan, och jag bestämde mig för att bara rida säkert och lugnt, för att han inte skulle explodera inne på banan. Men, när jag kom in på tävlingsbanan slappnade han av fint och gjorde ett ganska bra program iaf, helt vad jag bad honom om. Jag red enligt planen lite försiktigt vilket gjorde att vi tappade lite energi och tryck vilket gjorde formen lite låg, men jag är nöjd ändå efter omständigheterna. Drygt 62% landade vi på vilket faktiskt bara var en dryg procent från placering, helt ok!

Det är så roligt att tävla med Lindos nu, han är så positiv, nyfiken och glad och verkar bara vilja göra mera. Känns härligt att han trivs!

Nu är vi tävlingslediga denna helgen, för att sedan starta på Åby nästa helg! Längtar redan, har hört att det ska vara väldigt fina tävlingar på nya fina banor. Kul!

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post6

Nyheter!

2013Posted by Elin Jeppsson 2013-04-15 14:31:15
Oj oj, det var längesen jag skrev här. Men nu är jag tillbaka! Mycket har hänt sen sist, och det är full rulle här.

Lindos har varit duktig i vinter och under försäsongen. Träningen går framåt mycket, och det känns verkligen att vi har tagit ett kliv uppåt! Han har lagt på sig en massa mer muskler och börjar nu kännas bekväm med att vi lägger mer och mer krav på honom i träningen. Det är ju trots allt det som krävs för att vi ska kunna nå Grand Prix en dag... På träning gör vi faktiskt alla moment som är med i GP-programmen, fast inte med de kraven och den mängden som man sen har i programmen. Men det känns fantastiskt roligt att Lindos nu kan göra piaff, passage, piruetter och galoppombyten i varje språng, även om det är ganska färskt! Han har verkligen lätt för sig den hästen, det har mest varit en fråga om att han ska vara mentalt mottaglig för kraven på denna nivån, vilket har fått ta sin tid, men jag tror att vi har igen det i slutänden.

Vi har gjort ett par mindre tävlingsstarter än så länge i vår, och det har varit ok. Framöver väntar nationella tävlingar i Borås, Björbäck, Göteborg och Everlöv, är planen iaf.

Jag har börjat träna för Peter Härnstam här uppe i Kungsbacka, och det fungerar jättebra! Så roligt! Här är hans hemsida: http://www.peterharnstam.se

Hemma i Skåne har jag fortfarande Annica Westerberg som håller sitt vakande öga över mig när jag är hemmavid, det känns tryggt.

Jag har nu också startat igång mitt nya företag! Jag har ju utbildat mig vidare till hästfysioterapeut, vilket är så spännande! Det är verkligen roligt att jobba med hästar på ett annat sätt också än vad jag gör när jag rider eller har elever. Som fysioterapeut jobbar jag mestadels muskulärt med hästarna, med massage och stretch, men även med leder och andra strukturer, och ser till att dessa fungerar genom rörlighetsövningar, töjning och lossning. Jag jobbar också med laser på hästarna, vilket är ett fantastiskt verktyg vid tex muskelbristningar, senskador, överansträngningar eller stela och ömma muskler. Besök gärna min hemsida! http://www.totalhorsecare.se

  • Comments(0)//elinsblogg.natverketosterlen.se/#post5