Amanda Lönnqvist - Friidrott

Amanda Lönnqvist - Friidrott

12 veckor

2012Posted by Amanda Lönnqvist Fri, December 21, 2012 19:59:18

Igår var det skolavslutning så nu är det JULLOV!! Grymt skönt!
Började lovet med att shoppa de sista julklapparna, så nu är jag redo för julfirande.

Det har hänt en hel del saker gällande mitt knä. Har tappat det på vätska så att svullnaden har gått ner riktigt mycket. Jag har också varit hos en sjukgymnast och fått veta lite mer om hur de kommande veckorna kommer se ut. Han sa att jag ska räkna med att det kommer ta 12 (!) hela veckor innan jag får testa att springa igen :(( men vem vet, det kan ju säkert hända något fantastiskt mirakel under rehabtiden så att jag blir bra i knät mycket snabbare. Har fått höra en massa om knät, både bra och dåliga saker.

POSITIVA BESKED:
Tappade knät på vätska och blod i onsdags, och det var en riktigt skön känsla efteråt när spänningen över knät bara släppte! Nästa dag var knät så mycket mindre och nu kan jag dessutom röra det lite mer. Jag kan till och med gå lite utan kryckor :D :D och igår fick jag på mig ett par jeans för första gången på tre veckor!
Var hos sjukgymnasten idag och det var ju himla bra att jag fick en tid där innan alla juldagarna när det kommer va stängt. Han gav mig några övningar som jag ska göra flera gånger om dagen tills nästa gång jag träffar honom, vilket blir den 3 januari. Även om jag bara ska försöka böja och sträcka benet lugnt är det jätteskönt att äntligen få göra något åt skadan, och inte bara vänta...
Bästa beskedet idag var att sjukgymnasten sa att jag får köra styrketräning för hela kroppen utom vänster ben förstås. Jag har inte kunnat låta bli att testa göra några situps innan, fast det har gjort så ont i knät så av rädsla för att göra det värre har jag låtit bli. Nu kan jag köra på med situps och sånt även om det gör lite ont :) Eftersom jag på en dag gick från 12 pass per vecka till 0 är det guld värt att jag åtminstone får göra någon typ av träning nu!

NEGATIVA BESKED:
Allt som sjukgymnasten sa idag var inte positivt, det värsta var att han sa att han är ganska säker på att korsbandet är helt av. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, innan har jag ju fått höra att det bara är mycket uttänjt. Jag tycker att knät känns ganska stabilt iaf, så jag väljer att tro på att det bara är uttänjt, och inte helt av, tills jag får veta mer ;)

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post65