Amanda Lönnqvist - Friidrott

Amanda Lönnqvist - Friidrott

Uttagen till Nordiska Mästerskapen!!

2011Posted by Amanda Lönnqvist Sun, November 13, 2011 15:10:27

Efter JSM i augusti bestämde jag mig för att Finnkampen skulle vara årets sista stora tävling. Jag kände att min kropp behövde någon veckas vila och sedan en hel vinter med ordentlig uppbyggnadsträning. Därför åkte jag inte till kvaltävlingen för JNM i terräng.

När jag var på träningsläger fick jag ett mejl från landslagsledaren Ulf Friberg. Han skrev att jag var uttagen till mästerskapet trots att jag inte deltog i kvalet. Även om jag visste att jag verkligen var ur form kunde jag inte tacka nej till denna stora chans.Tävlingen arrangerades dessutom i Sverige i år.

Eftersom jag verkligen var ur form tog jag tävlingen som en chans att få rutin och lärdom inför nästa år, då jag troligtvis kommer satsa mer på detta mästerskap. Juniorklassen är för 19-åringar så jag har chansen att vara med i ytterligare två år till.

Uddevalla:

Med tanke på att jag knappt har någon fartträning i benen sedan Finnkampen är jag väldigt nöjd med min 16:de plats i loppet. Taktiken för min del var att ta det lugnt första varvet och sedan ge så mycket jag hade kvar. Så blev det också. Första varvet låg jag långt bakom täten, men under andra och tredje tog jag in en hel del. Tillslut sprang jag i mål som fjärde svensk, ca 10 sekunder efter trean. Det var väldigt kul att springa mot så bra motstånd, och jag lärde mig mycket som jag kommer att ha nytta av i fortsättningen. Eftersom jag verkligen gav allt är jag nöjd med loppet och ser fram emot att komma tillbaka i bra form nästa år!

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post20