Amanda Lönnqvist - Friidrott

Amanda Lönnqvist - Friidrott

Nyårsafton!!

2012Posted by Amanda Lönnqvist Mon, December 31, 2012 12:04:08

Isabell kom till Ystad i lördags, så kul att äntligen träffas igen!! Igår hade vi en lugn dag, handlade och förberedde inför ikväll, fotade lite (innan regnet började ösa ner), spelade spel och snackade skit ;)

Nu ska jag snart byta om till träningskläder för när Isabell kommer tillbaka från sin distansrunda ska vi köra ett styrkepass här hemma. Resten av dagen går nog åt till förberedelser inför ikväll... Vi kommer va 8 tjejer hemma hos mig, tänkte att det var smidigast om jag hade det här så behöver jag inte hoppa iväg på mina kryckor.

Känner på mig att 2013 kommer bli ett grymt bra år! Får kanske en tuff start med tanke på knät och så, men just nu blir det bättre och bättre för varje dag så det kommmer ju bara bli lättare under våren. GOTT NYTT ÅR TILL ALLA

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post67

Julen

2012Posted by Amanda Lönnqvist Thu, December 27, 2012 23:33:03

Har haft en supermysig jul hos min syster.
Efter Kalle kom tomten, sen blev det julbord, gröt och allt det där. På kvällen kom dagens höjdpunkt - julklappsspelet! Är så himla kul!! Jag vann bara ett paket där, men pappa som vann typ fem stycken tyckte synd om mig så jag fick två av honom haha

Dom bästa julklapparna jag fick var en superfin tavla från min bästa vän, ett armband (bilden här under) från mina systrars barn och en gosig filt och ett täcke från mamma och pappa.

De senaste dagarna har jag mest slappat och passat på att träffa en massa kompisar som jag inte har hunnit umgås med på länge. Idag var jag först på bio och sen blev det en runda på stan. Hittade inte ngt speciellt på rean, men det blev iaf en mysig fika.

Det har inte hänt så mycket med knät. Har blivit lite rörligare och kan gå lite mer utan kryckor, men har fått lite mer ont igen och det har varit lite mer svullet från och till de senaste dagarna. Imorgon är det 4 veckor sen jag skadade mig, vill verkligen träna igen nu!! Om en vecka ska jag iaf till sjukgymnasten igen så jag hoppas på ett bra besked då.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post66

12 veckor

2012Posted by Amanda Lönnqvist Fri, December 21, 2012 19:59:18

Igår var det skolavslutning så nu är det JULLOV!! Grymt skönt!
Började lovet med att shoppa de sista julklapparna, så nu är jag redo för julfirande.

Det har hänt en hel del saker gällande mitt knä. Har tappat det på vätska så att svullnaden har gått ner riktigt mycket. Jag har också varit hos en sjukgymnast och fått veta lite mer om hur de kommande veckorna kommer se ut. Han sa att jag ska räkna med att det kommer ta 12 (!) hela veckor innan jag får testa att springa igen :(( men vem vet, det kan ju säkert hända något fantastiskt mirakel under rehabtiden så att jag blir bra i knät mycket snabbare. Har fått höra en massa om knät, både bra och dåliga saker.

POSITIVA BESKED:
Tappade knät på vätska och blod i onsdags, och det var en riktigt skön känsla efteråt när spänningen över knät bara släppte! Nästa dag var knät så mycket mindre och nu kan jag dessutom röra det lite mer. Jag kan till och med gå lite utan kryckor :D :D och igår fick jag på mig ett par jeans för första gången på tre veckor!
Var hos sjukgymnasten idag och det var ju himla bra att jag fick en tid där innan alla juldagarna när det kommer va stängt. Han gav mig några övningar som jag ska göra flera gånger om dagen tills nästa gång jag träffar honom, vilket blir den 3 januari. Även om jag bara ska försöka böja och sträcka benet lugnt är det jätteskönt att äntligen få göra något åt skadan, och inte bara vänta...
Bästa beskedet idag var att sjukgymnasten sa att jag får köra styrketräning för hela kroppen utom vänster ben förstås. Jag har inte kunnat låta bli att testa göra några situps innan, fast det har gjort så ont i knät så av rädsla för att göra det värre har jag låtit bli. Nu kan jag köra på med situps och sånt även om det gör lite ont :) Eftersom jag på en dag gick från 12 pass per vecka till 0 är det guld värt att jag åtminstone får göra någon typ av träning nu!

NEGATIVA BESKED:
Allt som sjukgymnasten sa idag var inte positivt, det värsta var att han sa att han är ganska säker på att korsbandet är helt av. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, innan har jag ju fått höra att det bara är mycket uttänjt. Jag tycker att knät känns ganska stabilt iaf, så jag väljer att tro på att det bara är uttänjt, och inte helt av, tills jag får veta mer ;)

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post65

Resultat från MR

2012Posted by Amanda Lönnqvist Tue, December 18, 2012 16:00:31

Skulle ju väntat på svar i ca en vecka, men en som jag känner som jobbar inom sjukvården fick se röntgenbilderna redan idag!!

En sån lättnad, det är inte alls som ortopeden trodde... Menisken är inte skadad och operation kommer kanske inte behövas! :)

Längst ner på lårbenet finns något som heter kondyler, det är dom som har fått stryk. Även det främre korsbandet är uttänjt, dom vet inte hur mycket uttänjt det är men det är iaf inte helt av. Att lårbenet har pressats ner och kondylerna har kommit till skada beror på att man har fått en kraftig smäll mot knät, som när man landar efter ett hopp från en hög höjd tror jag. Detta har i mitt fall lett till en ganska stor blödning i knät och det har blivit vätskefyllt, det är därför det har varit så svullet. Jag tycker inte att det är jättesvullet just nu, fast det är ju för att jag jämför med hur det har varit de senaste veckorna...De såg iaf att det var svullet, och därför ska vi tömma knät på vätska och blod om möjligt redan imorgon.

Jag är oerhört tacksam för att jag fick hjälp så mycket fortare än planerat!! Nu kommer jag nog komma tillbaka fortare :)

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post64

Magnetröntgen

2012Posted by Amanda Lönnqvist Mon, December 17, 2012 23:00:41

Nu är det gjort! Det var faktiskt första gången som jag gjorde en MR, men det gick ju bra. Jag låg på typ en bår och åkte in i en stor maskin, snacka om panik att ligga så trångt och med benet fastspännt! Eftersom maskinen dånar så högt får man hörlurar med musik, så man har iaf något att lyssna på. Man ligger nämligen där i ca 15 minuter.

Jag fick inte några svar idag, det får man först efter typ en vecka. Jag är iaf glad att jag fick göra röntgen "redan" nu :)

När jag kom hem blev det lite julmys med mamma, gjorde ett pepparkakshus och lyssnade på julmusik.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post63

Glädjebesked!!

2012Posted by Amanda Lönnqvist Mon, December 17, 2012 13:47:40
Är så himla glaaad!!

Någon har lämnat återbud till magnetröntgen så jag fick precis veta att jag ska dit redan ikväll :D tror det var vid 7-tiden

Tänk så skönt, nu får jag veta redan innan jul vad som är fel i knät! :D

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post62

Montenegro

2012Posted by Amanda Lönnqvist Mon, December 17, 2012 08:50:29

Kollade på handbollen igår, sjukt spännande! Det var ju damernas EM-final mellan Norge och Montenegro. Kunde inte varit myccket mer spännande, blev förlängning och allt. Tillslut vann iaf Montenegro!

Hade tänkt plugga inför ett prov som jag ska ha idag, men efter handbollen var det Vem kan slå Filip och Fredrik, och det var Dalibor Doder och Kim Andersson som var med så det viille jag ju inte missa! Såg inte hela programet för jag hade lite annat att fixa med, skulle slå in en massa julklappar bl.a.

Efter att jag skadade mig har jag ju inte precis tänkt på att köpa julklappar, så i helgen tog jag tag i det. Hela dagen igår var det shopping på Emporia som gällde! Som tur är har Josse körkort så hon kunde köra dit, vet inte hur det skulle gått om vi hade tagit tåget, jag kan ju inte bära något när jag går på kryckor så hon hade fått ta allt, och vii köpte en hel del.... Det var en supermysig dag! Lunch på Jensen's Bøfhus och fika på Espresso House, mums!

Några av julklapparna jag slog in igår! Köpte också lite saker till mig själv...

...bl.a en sporttopp...

...och en blus :)

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post61

*sovmorgon*

2012Posted by Amanda Lönnqvist Sat, December 15, 2012 13:35:13

Sov till halv 10 idag, så sköönt! Har verkligen slappat hela förmiddagen. Nu kollar jag på "den galne professorn", riktigt rolig film med Eddie Murphy :) Ikväll ska jag träffa några friidrottare hemma hos Josse, vet inte riktigt vad planerna är för kvällen men det blir säkert kul!

Det är ju lördag idag, så jag borde sprungit backintervaller i förmiddags, hade kunnat ge nästan vad som helst för att få va med på passet och springa!!!
Innan har jag mest hoppat på ett ben med kryckorna, men nu kan jag använda vänstra benet lite också utan att få allt för ont så det är ju iaf ett steg åt rätt håll.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post60
Next »