Amanda Lönnqvist - Friidrott

Amanda Lönnqvist - Friidrott

Jullov

2011Posted by Amanda Lönnqvist Thu, February 23, 2012 08:38:20

Nu är det länge sen jag skrev förra gången.
Det beror helt enkelt på att under jullovet fokuserade jag på uppbyggnadsträning och sprang bara ett fåtal mindre lopp.

Träningen har iaf flutit på bra under hela vintern. Jag har tränat mer backträning (mest intervaller) än jag brukar göra. Jag har också pendlat till Malmö någon till några gånger i veckan, för att träna snabbhet på inomhusbanorna i Atleticum.

Precis som tidigare år sprang jag Nyårsloppet i sandskogen, Ystad. Eftersom jag var väldigt förkyld blev det bara en joggingrunda, så det blev inte riktigt som en tävling för mig denna gången. Jag tog mig iaf runt de 5 kilometerna och vann trots allt klassen "kvinnor seniorer". Jag vet inte vad min tid blev, men tror att den låg på ca 19 minuter.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post21

Uttagen till Nordiska Mästerskapen!!

2011Posted by Amanda Lönnqvist Sun, November 13, 2011 15:10:27

Efter JSM i augusti bestämde jag mig för att Finnkampen skulle vara årets sista stora tävling. Jag kände att min kropp behövde någon veckas vila och sedan en hel vinter med ordentlig uppbyggnadsträning. Därför åkte jag inte till kvaltävlingen för JNM i terräng.

När jag var på träningsläger fick jag ett mejl från landslagsledaren Ulf Friberg. Han skrev att jag var uttagen till mästerskapet trots att jag inte deltog i kvalet. Även om jag visste att jag verkligen var ur form kunde jag inte tacka nej till denna stora chans.Tävlingen arrangerades dessutom i Sverige i år.

Eftersom jag verkligen var ur form tog jag tävlingen som en chans att få rutin och lärdom inför nästa år, då jag troligtvis kommer satsa mer på detta mästerskap. Juniorklassen är för 19-åringar så jag har chansen att vara med i ytterligare två år till.

Uddevalla:

Med tanke på att jag knappt har någon fartträning i benen sedan Finnkampen är jag väldigt nöjd med min 16:de plats i loppet. Taktiken för min del var att ta det lugnt första varvet och sedan ge så mycket jag hade kvar. Så blev det också. Första varvet låg jag långt bakom täten, men under andra och tredje tog jag in en hel del. Tillslut sprang jag i mål som fjärde svensk, ca 10 sekunder efter trean. Det var väldigt kul att springa mot så bra motstånd, och jag lärde mig mycket som jag kommer att ha nytta av i fortsättningen. Eftersom jag verkligen gav allt är jag nöjd med loppet och ser fram emot att komma tillbaka i bra form nästa år!

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post20

Träningsläger

2011Posted by Amanda Lönnqvist Sun, November 13, 2011 14:40:57

Hela höstlovet (och några dagar till) spenderade jag i Bydgoszcz, Polen. Där tränade jag tillsammans med fyra andra löpare från Sverige, ett tiotal löpare från Luxemburg och ett gäng från Plen.

Största delen av träningen var distanslöpning och olika typer av häckträning. Det var väldigt kul och jag lärde mig några nya övningar. Precis som på tidigare läger i Polen var det Tomasz Lewandowski som var huvudtränaren. Totalt blev det ca 113km löpning, så det var faktiskt ganska skönt att vila några dagar när jag kom hem.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post19

FINNKAMPEN

2011Posted by Amanda Lönnqvist Thu, September 15, 2011 14:40:46

Den 9-11 september var det Finnkampen i Finland, och på lördagen tävlade även vi juniorer. Jag sprang 3000m tillsammans med Sarah Lahti från Sverige. Vi lyckades ta dubbelseger och stärkte därmed ledningen för det svenska (kvinnliga) ungdomslaget.

Under hela veckan var jag väldigt förkyld och kunde inte träna ordentligt inför tävlingen. När jag vaknade på lördagsmorgonen hoppasdes jag på att vara helt frisk, men tyvärr hade förkylningen blivit ännu värre. Nu hade jag dessutom ont i halsen och kände mig febrig. Eftersom varje poäng är viktig i en sådan här tävling bestämde jag mig ändå för att värma upp och hoppades att det skulle hålla.

Jag hade lagt upp en taktik med Sarah, och den följde vi nästan helt till sista varvet. Vi lyckades med vårat mål, att ta både första -och andraplatsen i loppet. Jag sprang dessutom årets bästa 3000meterslopp, trots att jag var sjuk! Mitt nya SB blev 10.15, vilket jag är riktigt nöjd med!

Totalt blev det svensk seger för damer och tjejer, men förlust för herrar och killar. Vi i juniorlaget tävlade inte bara själva, utan var även på Olympiastadion där vi tittade på seniorerna, sprang ärovarvet och hade hur kul som helst!!

Detta blev alltså en riktigt bra avslutning på säsongen för mig! Nu kommer jag inte springa någon större tävling på ett bra tag. Efter någon vecka med vila ska jag fokusera på uppbyggnadsträning med bl.a. ett träningsläger i Polen. Om allt känns bra kommer jag deltaga i någon mindre tävling samt ett antal terränglopp, men dessa tar jag endast som träning.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post18

2 starter - 2 SM-GULD

2011Posted by Amanda Lönnqvist Sun, August 28, 2011 19:28:28

Efter att igår ha tagit SM-guld genom att springa ett av mitt livs bästa lopp (inte bara med tanke på tiden) laddade jag om och återvände till Vellinge för att tävla på dubbla sträckan idag.

Startfältet var aningen större på 3000m än på gårdagens lopp. Jag hade ett schema jag skulle följa för att nå tiden 10.10, men på grund av ett antal anledningar blev loppet något lugnare i slutet. Direkt från start blev det ett sololopp så jag fick ingen draghjälp i den riktigt tuffa vinden. Det kändes även i benen att jag sprang ett tufft lopp igår, men jag är ändå nöjd med loppet. Jag tog nämligen mitt andra SM-GULD för detta året och på ett sådant mästerskap är tiden inte väsentlig.

Jag vann på tiden 10.26 och hade ca 20 sekunders marginal till silvermedaljören!

Det blev alltså 2 starter för mig i detta SM, 2 SM-GUUULD(!!) och en plats i årets ungdomsfinnkamp, jag är helt klart nöjd med helgen!!!

http://www.skanskan.se/article/20110830/SPORT/708309816/1001/-/finnkamp-for-yifs-jsm-vinnare

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post17

USM-17/JSM

2011Posted by Amanda Lönnqvist Sat, August 27, 2011 22:05:05

Igår/fredagen den 26 augusti drog både USM och JSM i friidrott igång i Ystad samt Vellinge. Jag inledde tävlingen som funktionär i Ystad hela dagen!

Idag åkte jag till Vellinge där jag tävlade på 1500m. Allt funkade som det skulle och jag kände att formtoppen kom i tid! Innan loppet tänkte jag att det skulle vara häftigt att ta guld, men att jag även skulle bli nöjd med ett silver eftersom Agnes Sjöströms personliga rekord är 4 sekunder bättre än mitt på distansen och jag visste att hon brukar vara stark på slutet.

Jag hade lagt upp mitt lopp från start till mål och följde denna plan mer eller mindre exakt! Och det kunde knappt gått bättre! Med två varv kvar gjorde jag ett ryck och fick en lucka bak till andraplatsen. Loppet gick på 4.43, vilket är ca en sekund från mitt personliga rekord, och jag tog ett något oväntat sm-guld!!

Direkt efter loppet fick jag ännu ett glatt besked! En plats på finnkampen är spikad för mig! Jag vet dock inte än om det blir på 1500 eller 3000m, det avgörs under morgondagens lopp!

http://www.ystadsallehanda.se/sport/article1534422/Tva-JSM-guld-pa-en-timme.html

OBS!! Tiderna stämmer inte i artikeln! Jag sprang på 4.43(inte 4.44) och Josefin sprang på 57.38 (inte 57.36)!

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post16

Copenhagen Athletic Games

2011Posted by Amanda Lönnqvist Fri, August 12, 2011 12:31:01

Igår sprang jag 800m mot riktigt bra motstånd i Köpenhamn. Tyvärr drabbades vi av riktigt taskigt väder, tekniska problem, stora förseningar och klydd med heatindelningar.

2.23 (SB) är egentligen en okej tid mtp omständigheterna, men jag är ändå inte helt nöjd. Jag hade åtminstone hoppats på att gå under 2.20.

De flesta löparna underpreseterade under tävlingen och många sprang 3-4 sekunder sämre än sina personbästa på 800m.

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post15

400m på senior-KM

2011Posted by Amanda Lönnqvist Wed, August 10, 2011 23:23:42

Ikväll var det senior-KM på Ystad IP. Jag sprang 400m i riktigt hård och kylig vind, och är helnöjd med tiden 1.03.71. Det innebar ett nytt personligt rekord (jag har bara sprungit sträckan en gång tidigare) och en andraplats, endast två tiondelar efter vinnaren (som är 9 år äldre än mig).

  • Comments(0)//amandasblogg.natverketosterlen.se/#post14
Next »